Ballett "KULDNE TEMPEL"

Ballett "KULDNE TEMPEL" (Yukio Mishima romaani "Kuldne tempel" ainetel)

Iidvana Tempel on aastaid kõrgunud üle linna ja inimsaatuste. Imetlenud oma kuldset ilu järvepeeglis, piielnud karmalinnu Fööniksi karmi pilku katuseharjal. Sündinud ümber üha uutes ja uutes palvetes. Aga ta on tüdinenud. Ta otsib uut kogemust. Mängu, mis käiks kestmise ja hävingu nimel, ilu ja koleduse väändes, elu ja surma peale. Ta otsib väärilist vastast. Olendit, kelle hinge tume ahastus suudaks tõusta tema ilu kõrgustele. Inimest, keda põlata ja karta. Ja leidubki noor munk, kelle hing ahmib templi ebailmse ilu järele, kes vastab Templi hävituskutsele imetluse ja põlgusega. Tempel on aga kaval ja ettevaatlik. Niisama lihtsalt ei pea inimene temani jõudma.

Laval Anna Pärnoja, Theodor Sink, Takatoshi Machiyama, Anita Kurõljova.

Lavastaja Teet Kask, heliloojad Timo Steiner ja Sander Mölder, kunstnik Ülar Mark, valguskunstnik Margus Vaigur, videokunstnik Taavi Miisu Varm, helikunstnik Kaarel Tamra, produtsent Tiiu Tamm.

Anna Pärnoja alias Anna Kaneelina on Tallinnas elav laulja ja laulukirjutaja. Tema habras jõud, mis on segatud ausa ja häbeliku valmisolekuga särada, muudab tema ja tema muusika korraga nii tooreks kui ka küpseks. Anna Kaneelina ei karda oma sisemaailma jagada – võluv oma haavatavuse ja sügava ebamaise metsikusega.

Takatoshi Machiyama sündis Osakas Jaapanis. Ta lõpetas A. Vaganova nimelise Balletiakadeemia Peterburis ja asus tööle Valgevene Bolshoi ooperi- ja balletiteatris. Peagi sai ta teatris esitantsija koha ja on seega esimene välismaalane kellele on antud võimalus Bolshoi teatris solisti rolle tantsida. 2021. Aastal suundus Takatoshi tööle Poznań teatrisse Poola.

Theodor Sink on mitmekülgne interpreet, kes tegutseb nii solisti, kammermuusiku kui orkestrandina. Ta on mänginud Tallinna Kammerorkestri, Põhjamaade Sümfooniaorkestri ja Eesti Festivaliorkestri koosseisus ning alates hooajast 2017/18 on ERSO tšellorühma kontsertmeister.

 
Tulevasi üritusi pole