Narride õukond

 

Daamid ja härrad! Ma olen kirjutanud väikese näitemängu sellest, kuidas Kuningas Leari tütred viskasid ta koos oma narriga kuningakojast välja. Ja ka sellest, kuidas Hamlet tappis oma lähemad sõbrad ning kuidas Taani kuningas Claudius teda taga otsis. 

Näidendi nimi on “Prints Hamleti ja kuningas Leari perekondade traagiline saatus”.

Siiralt teie

Narr

 

Stsenaarium põhineb kahel Shakespeare'i näidendil, "Kuningas Lear" ja "Hamlet".

Hamlet, Kuningas Lear ja narrid meenutavad surnuaial oma elu. Nad vaatlevad oma minevikku: mõtisklevad selle üle, miks nad elasid, mille nimel kannatasid, mida endast maha jätsid, keda karistasid.

 

Lavastus põhineb suhtlusel publikuga, kelle hulgast peategelased valivad Gonerili, Regani, Gertrudi ja Claudiuse kehastajad.

 

Ülejäänud publik muutub kohtunikeks ja vandemeesteks. Publikul on võimalus vaadelda ja analüüsida  kahe Shakespeare'i näidendi erinevaid olukordi ja langetada oma otsused.

“Narride õukond” on interaktiivne lavastus fantasmagooriliste, grotesksete, satiiriliste ja sarkastiliste elementidega.

 

Lugu algab hetkel, mil kuningas Leari tütred ta paleest välja on ajanud ning Hamlet on  õukonnast pagendatud pärast seda, kui ta onu Claudius tappis Hamleti isa. 

Eksiilis olevad  Hamlet, Lear ja Narr kohtuvad surnuaias. Üksteise saatust peegeldades etendavad nad absurdi võtmes oma elusid. Nad mõistavad hukka süüdlasi, kahetsevad, puhastavad oma hinge ja tapavad...

Inimene peab alati oma tegude eest maksma – see on lavastuse läbiv mõte.
Meeskond:
 

Autor: William Shakespeare 

Dramaturg ja lavastaja: Ovljakuli Hodjakuli

Valguskunstnik: Farkhod Sidikov

Lavatehnik ja subtiitrid: Dilošub Orifzoda

Laval: Gairat Kodirov, Farhod Tukhtašev, Farruh Vaitov, Abbos Šaripov

Kestus 90 min.

Teatrist:
Tuhfa Fozilova nimeline Konibodomi draama- ja muusikateater on loodud 1932.aastal amatöörtrupi ja linna andekate noorte näitlejate baasil. Teatri loojaks oli kuulus filmirežissöör, NSV Liidu rahvakunstnik Kamil Jarmatov.Tegemist on Tadžikistani ühe tuntuima teatriga, mis on andnud oma riigi professionaalse teatri arengusse olulise panuse. Hetkel töötavad selles teatris noored, pühendunud ja andekad näitlejad, kes jätkavad rahvusliku teatri traditsioone ja otsivad puutepunkte kaasaegse teatri uute suundumustega. Teatrit on autasustatud Kamal Khujandi nimelise preemiaga panuse eest teatrikunsti arengusse ja noorte teatriprofessionaalide koolitamise eest.

Kodulehekülg: https://teatrikonibodom.tj/

Festivali etendusele pääsemiseks peab lisaks teatripiletile olema ette
näidata ka covid tervisetõend ehk üks kolmest: 

a) vaktsiinipass (viimasest doosist peab olema möödas tootja poolt märgitud aeg) 

b) läbipõdemise tõend (kuni 6 kuud peale läbipõdemist) 

c) negatiivne test (PCR 72h, antigeen 48h)


Loe täpsemalt siit.

Kohapeal festival teste ei tee ja raha ei tagasta, kui selgub, et pole kehtivat tõendit.

 
Tulevasi üritusi pole