Kontsert-töötuba

Vaimse tervise sari, muusikateraapia doktor Alice Pehk, marimbamängijad Tanel-Eiko Novikov, Karl-Johann Lattikas ja sopran Helen Lokuta viivad muusikalisele rännakule, mis toetab sisemist tasakaalu. Kõlavad Claude Debussy, Gia Kancheli ja Philipp Glassi teosed ning improvisatsioonid. 

Sel õhtul on võimalus kuulata 20. sajandi eri maade heliloojate hingepaitavat muusikat tippmuusikute - noorte marimbamängijate ja mitmekülgse laulja - esituses.  Ja samas kogeda tavatut kontserdivormi.  

Et kuulaja saaks lisaks puhtmuusikalisele elamusele kogeda ka muusika teraapilist mõju, võiks publiku liige kontsert-töötoas keskenduda mõnele elus kogetavatele takistustele. Olgu nendeks siis paigal- või ummikseisu tunne, üldine rahulolematus eluga või mõne konkreetse eluaspektiga (sh suhted, töö), teadmatus tuleviku suhtes vms.

Sisekaemuse ja loovtegevuste kaudu saab leida endas kerkinud küsimustele vastuseid ja lahendusteid paremaks toimetulekuks ja rahuldust pakkuvamaks eluks.

Kava on üles ehitatud, lähtudes rahvusvaheliselt tunnustatud süvapsühholoogilise retseptiivse muusikateraapia meetodi the Bonny Method of Guided Imagery and Music (BMGIM) põhiprintsiipidest.

Õhtu moodustab muusikalise terviku arvestades inimpsüühika reaktsioone.

Nii toimub eneseteadvuse kasv muusikalise kogemuse kaudu.

Iga kontsert-töötuba sisaldab muusikalist kujutlusmatka koos lisanduvate loovtegevustega.

Töötoa pikkus kuni 100 minutit, sh sissejuhatus (koos loovtegevusega) kuni 20 min, muusika/kujutlus kuni 45 min, järgnev loovtegevus kuni 10 min, arutelu-tagasiside kuni 30 min.

NB! Kes soovib mugavamat istekohta kui tavaline kontserdisaal tool, võiks oma padja või joogamadratsi kaasa võtta. 

Kontsert-töötuba täiendab näitus vaimsete probleemidega (depressioon, skisofreenia, autism) inimeste maalidest ja lugudest. 

 
Tulevasi üritusi pole