Kontsert „Armastuse värvid“

Eestist pärit Saksamaal elav ja töötav metsosopran Maarja Purga annab koos keelpillikvartetiga
Prezioso 30. juulil selle suve ainukese kontserdi Tallinnas. 

Kaunis Kadrioru kunstimuuseumi saalis tulevad koos tunnustatud keelpillikvartetiga Prezioso ettekandele teosed Debussy, de Falla, Schumanni, Heggie jt repertuaarist, mis paeluvad kammermuusikagurmaane oma ainulaadsete seadete, harmooniate ning kirglikkusega.


Kontsert „Armastuse värvid“ pühendub armastuse erinevatest aspektide lahtimõtestamisele.
Avateosena kõlab kava kõige kaasaegsem teos Ameerika helilooja Jake Heggie sulest.

„Camille Claudel – Into the fire“ on kirjutatud maailmakuulsale metsosopranile Joyce DiDonatole ning räägib prantsuse skulptori Camille Claudel'i elust, tema suhtest August Rodin'iga, lapse kaotusest ning viibimisest hullumajas, kus ta veetis oma elu viimased 30 aastat. Heggie kirjutas seade ka Claude Debussy laulutsüklile „Trois Chanson de Bilitis“, mille impressionistlik helikeel sulandub imeliselt kokku sensuaalsete tekstidega, mis viivad kuulaja Vana-Kreeka mütoloogia.

Kontsert lõpeb kahe ravaviisidel põhineva tsükliga. Esitusele tulevad Clara Schumanni kolm romantilist laulu ning Manuel de Falla tantsulised „Siete canciones popolares“.


Viimase Vello Jürna nimelise vokalistide konkursi publikupreemia võitja Maarja Purga on pühendunud nii ooperi kui ka Lied'i laulmisele.

Tema viimased suuremad ülesastumised on olnud Kölni ja Aacheni ooperiteatrites, samuti on Purga laulnud Bayreuthi ooperifestivali kõrvalprogrammis, kus ta laulab ka käesoleva aasta augustis Siegfried Wagneri ooperis „Friedensengel“.

Kadrioru lossis ühendatakse koostöös keelpillikvartetiga Prezioso Lied'i värviküllus ooperliku dramaatikaga, mille tulemuseks on vaheldusrikas, uudne ning kaasahaarav muusikaelamus.


Maarja Purga – metsosopran
Keelpillikvartett Prezioso:
Hanna-Liis Nahkur (viiul)
Mari-Katrina Suss (viiul)
Helena Altmanis (vioola)
Andreas Lend (tšello)

 
Tulevasi üritusi pole