Jazzliit x Ajaloomuuseum: SUSANNA ALEKSANDRA & Jazz Legacy Lab

Tallinn’67 tuules jazziradadele!

Tänavu maikuus saab 54 aastat legendaarsest rahvusvahelisest jazzifestivalist Tallinn’67, mis viis Eesti jazzmuusika maailmakaardile ja tegi Tallinnast Nõukogude Liidu jazzipealinna. Jazzliit korraldab Ajaloomuuseumi kureeritud näituse tähistamiseks kontserdisarja Ajaloomuuseumi Tallihoones.

Susanna Aleksandra ja Jazz Legacy Lab

Susanna Aleksandra - vokaal

Aleksander Paal - saksofon

Allan Järve - trompet

Holger Marjamaa - klaver

Heikko Remmel - kontrabass

Reigo Ahven - trummid

Muusikute perest pärit Susanna Aleksandra on džässilauljatar-laulukirjutaja, kes andis selle aasta algul välja oma kolmanda sooloalbumi “The Siren”. Teda on iseloomustatud kui karismaatilist esinejat, kes lummab oma häälega ka kõige džässikaugema kuulaja. Susanna Aleksandra, keda on mõjutanud nii džäss kui ka pop ja folkmuusika, peab ise kõige tähtsamaks lugude jutustamist ning meloodilisust. Susanna Aleksandral on õppinud Sibeliuse Akadeemias Soomes ja Los Angeleses koolis USC Thornton School of Music, kus teda juhendasid mitmed maailmanimed, muuhulgas ka viiekordne Grammy-võitja Vince Mendoza. Kontserdil Ajaloomuuseumi Tallihoones astub Susanna Aleksandra üles koos Eesti jazzi paremikku kuuluvate jazzmuusikutega koosseisus nimega Jazz Legacy Lab, mis taaselustab legendaarsete jazzmuusikute loomingut kogu maailmast.

Näituse „Jazz idealism 1967" keskmes on festivalil osalenud inimesed, kelle jaoks džäss oli maailmavaade, aade ja elustiil ning nende eetika ja eneseteostuse alus. Osalenute mõttekäigud kutsuvad meid kaasa audiovisuaalsele rännakule, kus ajaloo taustal ärgitatakse esitama küsimusi idealismi ja tegelikkuse ning võimu ja vaimu suhete ajatutel teemadel. Näitus tugineb muusikaajaloolase Heli Reimanni festivaliteemalise uurimistöö käigus kogutud materjalidele. Festivalist on ilmumas raamat „Tallinn’67 jazz festival: myths and memories”.

 

Kontserdile eelneb näituse tutvustus.

Kontserdi korraldamisel lähtutakse Vabariigis kehtivatest sündmuste korraldamise võimalustest. Kõige täpsem info alati Jazzliidu kodulehel ja sotsiaalmeedia kanalites. 

 

LISAINFO:

Piletid on müügil eelmüügis ning kohtade olemasolul kohapeal.

Korraldaja võib sündmusel teha pilte, videoid ja helisalvestisi ning jagada neid nii osalejatega kui ka avalikes meediakanalites, samuti kasutada sarnaste sündmuste turundamiseks.

 
Tulevasi üritusi pole